top of page
72693213_3239022142804873_89150085848912
img_59887.jpg

 

TALLER LABORATORI

Magí Serra

El taller que proposo és un espai de coneixement a través de la pràctica diària, on pugui neixer l’aprenentatge a partir de la prova i l'error, i de l’experiència compartida.

 

Proposo tres principis que voldria mantenir presents i actius. El de generar un pràctica en el detall. Un lloc per observar com funcionen les mecàniques i relacions més profundes del nostre cos i dels moviments que utilitzem. Des de l’intuició i l’escolta treballarem exercicis acotant certs aspectos de moviment. Un espai d'exploració i investigació que anomeno joc arquitectònic i que prenent el cos físic com a metàfora vol activar el joc, la imaginació i la curiositat, com a elements per crear un espai on transformar-se i mantenir una relació de sorpresa amb el teu entorn. Espais d'improvisació on desplegar el potencial propi, a la recerca d'un estat de catarsi on deixar el control i connectar amb aspectes més profunds o elevats de l'ésser, a través del desgast i el ritme. Els tres focus poden apareixer i desapareixer en diferents moments de la classe.

 

Els materials es treballen dins conceptes de partnering i el contact, el release i flying low, com també elements acrobàtics i de salts. Sempre a la recerca d'un cos adaptable i capaç de relacionar-se amb diferents propostes físiques mantenint la seva integritat i fluïdesa.

COSSOC

Anamaria Klajnšček & Magí Serra

Al llarg del procés de creació de COSSOC, l'Anamaria i jo, hem desenvolupat un llenguatge comú, que està basat en un enfocament molt específic del partnering. Amb la voluntat de definir i articular millor els principis oferim un taller on compartim els nostres mètodes de treball del contact work i partnering.

 

El taller es basa en l’ús del canvi de pes i l’equilibri, com els dos tòpics principals.

L’objectiu és despertar un cos sensible i transparent en la seva lectura, així poder llegir els impulsos que es transfereixen d’un cos a l’altre. Prestant atenció en la manera com ens acostem al cos de l’altre, amb sensibilitat i cura, obrim els canals entre els cossos i creem un entorn on produir qualsevol tipus de càrrega o pourter sense massa esforç ni dolor.

Construïm una tonicitat del cos (forta, però articulada i àgil), que pot canviar constantment el paper del base i de l’àgil, per tal de tenir plena comprensió de cada situació. Aquest és un concepte important, que es recorda constantment durant tot el taller.

El treball subratlla l’element de confiança que ens permet donar el pes completament i deixar-se a l’altre. Només a través d’aquest entorn, pot aparèixer el joc i així la imaginació pot començar a aflorar.

bottom of page