top of page
Cossoc - Videodansa

COSSOC

Anamaria Klajnšček i Magí Serra

Creació i interpretació   Anamaria Klajnšček i Magí Serra

Música   Santi Careta

Vídeo i edició   Ignasi Castañé

Producció   Mercat de les Flors

Suport   Figueres es Mou, Consorci Castell San Ferran

COSSOC és una coreografia hipnòtica plena d'imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. Un moviment de recerca sobre la complexitat i la senzillesa d'una relació. Una integració amb l’entorn, en cerca d’un lloc des d’on poder

estar amb calma i contemplar.

 

A través de la mirada del creador audiovisual, Ignasi Castañé, la peça proposa una combinació d’imatges dels dos cossos en conversació constant en el paisatge desèrtic del Castell de San Ferran. El vídeo vol ser una finestra per observar la sensibilitat del tacte, com també el risc real i la fragilitat de la proposta física.

Accedir al vídeo

Videodansa - BRTHS

BROTS

Arnau Obiols i Magí Serra

"Brots" és un projecte d’inspecció del que ens envolta, a càrrec de Magí Serra i Arnau Obiols. És una investigació en el territori, amb persones i llocs que hi tenen una estreta relació, per portar a escena allò que tots hem tocat i trepitjat alguna vegada. Arnau Obiols i Magí Serra han crescut a la vora de la música i la dansa tradicionals i s’han format i treballat en el món contemporani.

 

El projecte Brots neix d’una forta connexió amb la terra, entesa en un sentit ampli i transversal. Tot i que les fronteres visuals i simbòliques conegudes no ens han de limitar, el projecte s'acota al territori català per poder focalitzar les energies en

un àmbit concret i proper. Activitat organitzada al voltant de l’exposició temporal Son. Empremtes de les Valls d'Àneu. Una intervenció d'Oriol Vilapuig al Museu Nacional de Catalunya.

BROTS TRANSHUMANS

Joana Gomila i Lali Ayguadé

Creació   Magí Serra, Arnau Obiols i Pepe Camps.

Ballarí   Magí Serra

Música   Arnau Obiols

Vídeo   Pepe Camps

Producció   Equip Brots transhumants i Fira Mediterrània de Manresa.

Coproducció   Fira Mediterrània de Manresa, Generalitat de Catalunya Departament de Cultura, Institut Català de les Empreses Culturals i Servei de Desenvolupament Empresarial

Convidats   Martí Boada (científic ambiental), Carme Pigem (arquitecta), Eloïsa Matheu (biòloga), Ada Vilaró (performer) i Perejaume (escriptor)

Durant el recorregut es trobaran amb persones rellevants en els àmbits de l'art i la natura, i ampliaran la mirada que tenim del nostre entorn existencial. 

La peça audiovisual Brots Transhumants ha estat creada i editada durant la caminada que els tres artistes van fer des del Santuari de Queralt fins a Manresa (Catalunya), en el marc de la 23ª Fira Mediterrània de Manresa (2020). 

Les limitacions de temps, d'equipatge i de recursos tècnics han contribuït a modelar el resultat de la peça, en què la vivència, la improvisació i la mirada poètica són part de la seva essència.

Accedir al vídeo

TIME TAKES THE TIME TIME TAKES

Direcció cinematogràfica   Gus&Lo

Concepte i coreografia   Guy Nader i Maria Campos

Intèrprets   Maria Campos, Thais Hvid, Guy Nader, Roser Tutusaus, Magí Serra

Composició musical   Miguel Marin

Vestuari   Zazo&Brull
Maquillatge   Rafit Noy

TIME TAKES THE TIME TIME TAKES és una conversa dinàmica i física a través de la repetició del moviment i leitmotiv del pèndol que encarna mecanismes que mesuren el temps i l’espai. Un recorregut pel moviment i el so d’oscil·lació que esclata en diferents trobades en evolució cap a un mòbil perpetu. Una roda en moviment que suggereix el temps com un continuum.

EL MUR

Direcció i fotografia   Aitor Echeverría

Producció   Roger Amigó

Coreografia   Carolina Alejos i Silvia Elgarrista

Intèrprets   Joan Casaoliva, Felipe Yagüe, Joahn Volmar, 

Andrea Torres i Magí Serra

Cinc persones es troben atrapades en un espai sense portes, ni finestres i dividit per un mur. Cada una s'enfronta a ell de manera diferent, però totes elles comparteixen les mateixes regles de joc.

 

El Mur és l'adaptació cinematogràfica de l'obra homònima que es va estrenar a finals del 2011. Es tracte d'un projecte de dansa integradora en el que participen cinc intèrprets, tres d'ells amb discapacitat visual.

SA MATEIXA

Joana Gomila i Lali Ayguadé

Producció   Caixa Fòrum Barcelona

Una proposta de tradició i innovació de la mà de Joana Gomila i Lali Ayguadé, amb Magí Serra, Santi Careta i Laia Vallès. La cantant i la ballarina posen en diàleg la música mallorquina i la dansa contemporània. Amb jotes, cassets, ibiza-trips, electro-tonades, càntirs i rebosillos, l'espectacle presenta sobre l'escenari a dos ballarins i tres músics que han trobat un llenguatge comú per llegir el passat i portar-lo cap al present. A través d'una fotografia familiar, es dispara un recorregut cap a la tradició des de la contemporaneïtat.

Amb sensibilitat, poesia i humor, es dibuixen i desdibuixen les tonades i l'electrònica, la polca, la jota, el camp i la ciutat, el joc i el ritual, l'espontaneïtat de la vida i l'eterna presència dels ancestres.

1 + 1 fan 3

Felix Cuc

Vídeo   Zenon Aguilló

bottom of page